Een cursus doen voor betere Engelse uitspraak?

Met de globalisering van de economie zijn er steeds meer bedrijven die niet alleen te maken hebben met Nederlandse klanten. In Nederland staan wij international om een aantal dingen bekend. Waaronder onze handel, havens & watermanagement. Nu de economie flink aan het groeien is, zijn steeds meer bedrijven op zoek naar personeel. Je ziet in steeds meer vacatures dat er gevraagd wordt om het spreken van Engels.

globalisering

Wij Nederlanders kunnen onszelf vaak redelijk verstaanbaar maken in het buitenland. Vrijwel iedereen spreekt een beetje Engels. Het feit dat wij Engelse televisie ondertitelen zal daar een grote rol in spelen. Als je kijkt naar andere omringende landen zoals Spanje & Frankrijk, dan spreken de mensen daar over het algemeen genomen toch wat minder goed Engels als de gemiddelde Nederlander. Dus dat is prettig.

Maar wanneer werkgevers op zoek zijn naar mensen die Engels spreken, dan bedoelen ze niet dat je een pizza en een biertje kunt bestellen aan de Spaanse kust tijdens je vakantie. Je zult meer business Engels moeten kunnen spreken. Er is zelfs zoiets als cambridge engels, wat een certificaat is waarmee je dit kunt aantonen. Ook veel werkgevers vragen hier tegenwoordig naar. Als je de mogelijkheid hebt om zo’n certificaat te behalen, is dat zeker aan te raden als je op zoek bent naar een internationale job. Het is een zeer goede investering in jezelf.

Cursus volgen voor betere kansen op de arbeidsmarkt

Als je dus aan het zoeken bent naar een baan in de internationale markt, en dat worden er steeds meer tegenwoordig. Dan doe je er dus goed aan om zo’n engelse les cursus te volgen. Het maakt je kansen op die droombaan gewoon vele malen groter. Want je kunt er zeker van zijn dat je niet de enigste bent voor wie dat de droombaan is, er zijn veel mensen die er op zullen solliciteren. En ieder voordeel wat je jezelf kunt geven, moet je natuurlijk nemen. Daarnaast is het voor je ontwikkeling erg goed om een certificaat te hebben, want Engels is gewoon de voertaal in de meeste grote bedrijven.