Sieraden laten taxeren en verkopen voor cash geld

contant geldRegelmatig zijn er momenten dat je best wel wat extra cash geld kunt gebruiken. Je kan bijvoorbeeld achterop zijn geraakt met het betalen van rekeningen.

Als je maandelijks maar weinig geld van je salaris overhoudt dan is het moeilijk om op deze achterstand in te lopen. Misschien wil je graag een luxe artikel kopen maar heb je geen spaargeld om dit te doen. In dat geval kan je kijken of je op dit moment iets van waarde bezit dat je kunt verkopen. Sieraden zijn dan altijd een goede optie.

Deze zijn namelijk in de meeste gevallen van edelmetalen gemaakt en hier kan je een goede prijs voor krijgen als je deze verkoopt. Sieraden laten taxeren en verkopen voor cash geld is iets dat mensen dagelijks doen om wat meer bestedingsruimte voor zichzelf te creëren.

Taxatieproces van sieraden

Voor sieraden krijg je altijd een goede prijs aangeboden omdat de waarde van edelmetaal duidelijk is. Tijdens het taxatieproces van sieraden wordt daarom altijd gekeken naar de hoeveelheid goud of zilver dat in een sieraad verwerkt is. Aan de hand van het gewicht kan dan de verkoopwaarde worden bepaald.

Als je bijvoorbeeld een gouden ketting hebt dan zal een taxateur de waarde bepalen aan de hand van het gewicht en karaat goud dat in de ketting is verwerkt. Op deze manier berekenen hoeveel geld je voor de verkoop krijgt wordt gedaan omdat in de meeste gevallen de sieraden zullen worden omgesmolten om het goud eruit te halen.

Slechts in een enkel geval is dit niet wat er gebeurt. Als het sieraad van een bekend merk is bijvoorbeeld. Een gouden horloge zal een inkoper natuurlijk nooit omsmelten.

Verkopen voor de beste prijs

gouden ring met diamantenOm de beste prijs te krijgen voor sieraden kan je het beste verkopen aan een persoon die goud en andere edelmetalen inkoopt. Hij of zij zal namelijk een goede prijs bieden voor de hoeveelheid edelmetaal die in het sieraad verwerkt zit. Bij een verkoop krijg je in deze situatie het meeste cash geld voor je sieraden. Dit kan je vervolgens op iedere manier besteden die je graag wilt.

Voor meer informatie over het verkopen van oude gouden sieraden in Den Haag, kun je De Goudwaag eens bezoeken. Op de website kun je veel tips en informatie vinden over het hele proces. Website: https://www.degoudwaag.nl/