Gevelisolatie laten plaatsen om energie te besparen

Bij het verwarmen van een woning gaat veel energie verloren. We bedoelen hiermee niet dat je een onzuinige ketel gebruikt om de verwarming op te stoken. De warmte die door een verwarming gegenereerd wordt gaat letterlijk verloren. Op verschillende plekken verdwijnt de warme lucht namelijk naar buiten en gaat hier verloren. Om energie te besparen op het verwarmen van een woning moet het verliezen van deze warmte en energie worden tegengegaan. Een goede manier om dit te doen is door gevelisolatie te laten plaatsen. Hiermee kan je namelijk een grote energiebesparing teweegbrengen. In dit artikel geven we meer uitleg hoe het isoleren van een gevel in zijn werk gaat en waarom dit van belang is bij het besparen van energie.

Drie manieren van isoleren

Een gevel isoleren kan op drie verschillende manieren gedaan worden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit spouwmuurisolatie. Dit is ook vaak de meest populaire keuze omdat het een makkelijke en onzichtbare manier van isoleren is. Bij spouwmuurisolatie wordt isolatiemateriaal in de spouw gespoten. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Een andere optie is buitenmuur isolatie, daar kan een dakwerker bij helpen.. Hierbij wordt gevelbekleding of sierpleister tegen de buitenmuur aan geplaatst. Dit zorgt er voor dat de warmte beter binnen blijft. Binnenmuur isolatie werkt op een vergelijkbare manier. Echter nu wordt de isolatie dus aan de binnenzijde tegen de muur geplaatst. Ook worden er andere materialen gebruikt voor het plaatsen van een voorzetwand binnen in de woning.

Subsidie voor de isolatie van woning

Een gevelisolatie laten mensen plaatsen om energie te besparen. Deze besparing van energie is goed om een lagere energierekening te realiseren. Met deze besparing van geld verdien je ook langzaam de investering voor de isolatie weer terug. Een energiebesparing is echter ook goed voor het milieu. De overheid wil dit promoten. In veel Nederlandse gemeenten kan je daarom vaak een subsidie aanvragen voor het isoleren van een woning. Wanneer je hier aanspraak op wilt maken zal je wel vaak de gevelisolatie moeten combineren met nog een andere isolatie. Een goede optie is om het dak of de vloer te laten isoleren. Je kan dan namelijk tot wel 30% van de aanschafkosten vergoed krijgen.