Wanneer kun je een animatievideo gebruiken voor je business?

Bedrijven gaan de waarde van video steeds meer inzien. En dat is ook niet zo gek. Video is een zeer belangrijke speler geworden. We zien we overal terug. Mensen kunnen hun eigen kanaal gaan op bijvoorbeeld platformen als Youtube maken en dit lijkt een steeds grotere rol te gaan spelen. Een video is traditioneel natuurlijk een natuurlijk persoon die in een camera aan het praten is.

Maar er zijn ook animatievideo’s. Deze video zijn gemaakt met de computer. De animaties zijn in feite bewegende beelden die met de computer gemaakt worden. Meestal geeft dit een soort cartoon look. Helemaal hip natuurlijk. Maar wanneer kun je een animatievideo als bedrijf gaan gebruiken? In dit artikel geven wel je enkele voorbeelden.

Wanneer een animatievideo gebruiken?

Een animatievideo heeft als grote voordeel dat het een stuk eenvoudiger is om te maken. Er hoeft geen cameraploeg te worden ingehuurd en er hoeven geen mensen te worden voorbereid om voor de camera te verschijnen. Er kan een script gemaakt worden dat aansluit bij de doelstellingen en vervolgens kan het gespecialiseerde bedrijf de video gaan maken.

Een bedrijf zou een animatievideo heel erg goed kunnen inzetten in de marketing van een product of een dienst. Er zou bijvoorbeeld een animatievideo kunnen worden gemaakt waarbij een klant een probleem heeft en waarbij het product of het dienst als oplossing wordt aangedragen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die last heeft van zijn of haar rug en er wordt vervolgens een ergonomische bureaustoel aangedragen als oplossing.

Ook kan een animatievideo voor interne communicatie gebruikt worden. Er zou op een interne website bijvoorbeeld een video worden geplaatst over de veiligheidseisen die er binnen een bedrijf zijn. Met de animatievideo kan dit duidelijk worden uitgelegd aan nieuwe medewerkers die de video moeten bekijken voordat ze aan het werk gaan.

De mogelijkheden met animatievideo’s zijn werkelijk eindeloos en er is voor vrijwel ieder bedrijf een leuk concept te bedenken. Nadat de video is gemaakt kan deze uiteraard gebruikt worden op de website en eventuele op andere kanalen.