Winkeliers worden aangeraden digital signage te gebruiken

digital signage in winkel

Een goede tip die we winkeliers voor hun business kunnen geven is dat zij zeker gebruik moeten maken van digital signage. Het hangen van beeldschermen in het winkelpand kan namelijk een grote meerwaarde bieden.

Het is signage die ingezet kan worden om producten onder de aandacht te brengen of om de juiste sfeer in een winkel neer te zetten. Het einddoel hiervan is uiteraard om te zorgen voor meer verkopen.

Je wilt voor elkaar krijgen dat mensen in de winkel toch een extra aankoop doen die zij eigenlijk van tevoren niet gepland hadden. Of dat zij toch over de streep zijn getrokken om een aankoop te doen waar zij eigenlijk nog niet zeker van waren. Als je dit kunt realiseren dan zal je dit als winkelier zeker merken aan een stijgende omzet.

Digitale schermen blikvangers

De reden dat digital signage  zo effectief is, is dat digitale schermen automatische blikvangers zijn. Denk maar eens na dat als je ergens loopt en er een beeldscherm aanstaat waar beelden op vertoond worden, dan zal hier automatisch je aandacht naar getrokken worden.

Je kunt het niet helpen om een blik op het scherm te werpen. Zeker als hierop kleurrijke en flitsende beelden worden uitgezonden. Als winkelier kan je hier handig gebruik van maken met digital signage.

Je laat op beeldschermen speciale content zien waarmee je de aandacht van het publiek kunt vestigen op bepaalde producten die te koop zijn in de winkel.

Mensen extra aankopen laten doen

De kunst van digital signage is natuurlijk dat wanneer je eenmaal de aandacht van het winkelende publiek hebt, dat je mensen ook zover kunt krijgen dat zij extra aankopen doen. Dit doel is op verschillende manieren te verwezenlijken.

Soms is het al voldoende om mensen enkel op de hoogte te stellen dat een nieuwe collectie van een bepaald product uit is. Andere keren zal je hen moeten overtuigen om tot aankoop over te gaan door een korting op de aankoopprijs te bieden.

Deze simpele marketingboodschappen zijn effectief als mensen bekend zijn met het product. Digital signage kan echter ook gebruikt worden om demonstratievideo’s te laten zien van minder bekende producten.